Skip to main content

Op dinsdag 19 juli is met de gemeente Molenlanden de intentieovereenkomst gesloten voor de woningbouwontwikkeling van 80 tot 90 woningen aan de Zuidkant van Oud-Alblas. Aanwezigen hierbij waren wethouder Arco Bikker, Erik van Erk en Joost de Korte.

Erik van Erk Projectontwikkeling en Aannemersbedrijf P. van Leeuwen hebben met eigenaren exclusieve afspraken gemaakt om met de gemeente een samenwerking aan te gaan. Het gemeentebestuur heeft
daarom besloten om met ons een overeenkomst aan te gaan. De gronden sluiten op elkaar aan, zodat er ten oosten van dorpshuis De Beemd een aaneengesloten plangebied ontstaat voor woningbouw. Een belangrijke duw in de rug is dat ook de provincie Zuid-Holland inmiddels heeft ingestemd met de zuidkant van Oud-Alblas. ‘Gezamenlijk hebben we de conclusie getrokken dat dit het meest logische zoekgebied is voor de opgave van 80 tot 90 woningen tot 2030’, stelt wethouder Bikker.

‘Als ontwikkelaar en aannemer staan wij in de startblokken om samen met gemeente Molenlanden een goede invulling te geven aan een woningbouwplan, afgestemd op de woningbehoefte binnen Oud-Alblas en de omliggende dorpen’, aldus Van Erk en Van Leeuwen.

Leave a Reply